LED-fototherapie

Led-fototherapie is gebaseerd op het principe dat levende cellen in staat zijn tot absorptie en worden beïnvloed door licht. De behandeling staat al lang bekend om zijn regenererende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Hoewel we blootstelling aan licht vaak associëren met huidveroudering en schade, heeft licht ook veel positieve invloeden op het lichaam. Het stelt ons in staat vitamine D te produceren en levert energie en serotonine. Ook kan licht het natuurlijke herstelproces van onze huid versnellen.

Home
Waarom Dermalux
LED Fototherapie
Hoe werkt het?
Bewezen golflengtes
Dermalux combineren
Resultaten

Dermalux systemen

Flex
Tri-wave MD

Of licht positieve of negatieve effecten heeft, hangt af van de hoeveelheid en de delen van het lichtspectrum waaraan we worden blootgesteld. Aanhoudende blootstelling aan UV is zeer schadelijk, maar het is klinisch bewezen is dat gecontroleerde niveaus van rood, blauw en onzichtbaar infrarood licht gunstig zijn.

De behandeling omvat het blootstellen van de huid aan lage niveaus van deze nuttige lichtenergie uit het zichtbare en infrarode deel van het lichtspectrum. Hierdoor worden cellulaire functies geactiveerd, die er op hun beurt voor zorgen dat verschillende cellulaire processen met een therapeutisch effect worden gestimuleerd. Geactiveerde huidcellen functioneren beter en regenereren sneller, wat leidt tot een jongere, gezonde en stralende huid.

De effecten van led-fototherapie zijn een natuurlijke reactie, vergelijkbaar met fotosynthese van planten via een proces dat bekendstaat als fotobiomodulatie.

Het bereiken van resultaten met led-fototherapie is afhankelijk van een aantal belangrijke parameters voor het maximaliseren van de interactie tussen licht en chromofoor, waardoor fotobiomodulatie kan plaatsvinden.

De belangrijkste parameter is de precieze golflengte of nanometer (nm). Deze bepaalt het doelwit voor het licht, evenals de diepte van penetratie in de huid. De tweede belangrijke parameter is het uitgangsvermogen of de fotonintensiteit.

De eerste wet van de fotobiologie stelt dat fotonen moeten worden geabsorbeerd door de chromofoor om een cellulaire respons te activeren.
Elke individuele golflengte heeft een specifieke doelchromofoor in de huid (zoals melanine, hemoglobine, water, cytochroom-c-oxidase, porfyrinen, enz.). Kortere golflengtes hebben meer oppervlakkige doelen en langere golflengten dringen door tot doelen op diepere niveaus in de huid. Als de golflengte niet overeenkomt met de beoogde chromofoor, vindt er geen absorptie en geen reactie plaats en is er dus geen resultaat. Als ook de fotonintensiteit te laag is en onvoldoende energie wordt toegepast om de doelcellen te bereiken, wordt de minimumdrempel niet bereikt en is er dus evenmin sprake van resultaat. Niet alle led-fototherapiesystemen zijn hetzelfde!

Plan een demo