Menu

LED Fototherapie

WAT IS LED FOTOTHERAPIE?

Light Emitting Diode (LED) fototherapie is een niet-invasieve behandeling die gericht is op specifiek niet-thermisch licht om cellen van energie te voorzien, wat een cascade van bio stimulerende reacties teweegbrengt. Het is wetenschappelijk bewezen voor een breed scala aan indicaties, waaronder huidverjonging, acne en pigmentatie tot wondgenezing, psoriasis en pijnverlichting.

Er zijn vele studies die de regeneratieve en helende voordelen van LED-fototherapie aantonen. LED-fototherapie produceert geen warmte en creëert geen trauma, waardoor het bijzonder effectief is problematische en inflammatoire aandoeningen te behandelen. LED-fototherapie is een van de veiligste behandelingen die momenteel beschikbaar is. De behandeling is pijnloos, er is geen hersteltijd en geschikt voor alle huidtypes.

LED-fototherapie wordt tegenwoordig erkend als een essentiële huidverzorgingsbehandeling vanwege de veelzijdigheid en de rol die LED-therapie heeft bij het optimaliseren van de huidconditie.

Hoe werkt LED-fototherapie?

Fototherapie, wat ‘behandeling met licht’ betekent, is gebaseerd op het principe dat alle levende cellen zijn geëvolueerd om licht te absorberen en erdoor beïnvloed te worden. Licht is een krachtige energie en als het correct wordt toegepast, heeft het een aanzienlijke invloed op hoe we eruitzien, voelen en presteren.

Het werkingsmechanisme is een natuurlijke reactie die vergelijkbaar is met die van fotosynthese via een proces dat bekend staat als fotobiomodulatie.

Het menselijk lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om zichzelf te genezen en licht speelt een cruciale rol.

De behandeling houdt in dat de huid wordt blootgesteld aan specifieke golflengten of nanometers (nm) uit het zichtbare (kleur) en infrarode (onzichtbare) deel van het lichtspectrum. Golflengteselectie is cruciaal voor het succes van de LED-behandeling, omdat het bepaalt hoe effectief het licht wordt geabsorbeerd. Het is zoveel meer dan kleurkeuze.

Bekijk de video

RESULTATEN BEREIKEN MET LED

Consistente en succesvolle resultaten met LED-fototherapie worden bepaald door het leveren van nauwkeurige klinisch bewezen en wetenschappelijk bewezen parameters om maximale lichtabsorptie door de doelcellen te garanderen.

BEWEZEN GOLFLENGTES

Er zijn meer dan 3.000 onafhankelijke klinische onderzoeken die LED-fototherapie ondersteunen, maar in de loop van de tijd is aangetoond dat slechts drie golflengten (nm) significante therapeutische resultaten opleveren; Blauw 415nm, Rood 633nm en Nabij infrarood (NIR) 830nm.

Het gebruik van groen 520nm, geel 590nm en 600nm wordt niet ondersteund door geloofwaardig wetenschappelijk onderzoek om enig significant therapeutisch voordeel te bieden.

Als de golflengte niet overeenkomt met de beoogde chromofoor, zal de absorptie in gevaar komen en zullen de behandelingsresultaten beperkt zijn.

Dermalux-systemen gebruiken alleen de drie meest klinisch bewezen golflengten die worden geleverd via onze unieke LED-technologie met een tolerantie van +/- 2nm. Dit zorgt ervoor dat alle lichtenergie die in de huid wordt afgegeven op de piek/beoogde golflengte is.

OPTIMALE ENERGIE

Hoewel LED’s relatief weinig energie afgeven, weten we dat niet al het licht door het gewenste doel wordt geabsorbeerd vanwege de principes van reflectie en verstrooiing. Bovendien is het leveren van een lagere energiedosis over een langere tijdsduur niet hetzelfde als een behandeling met een hoger vermogen bij een kortere blootstellingstijd.

Om een ​​optimale celactivering tijdens de LED-behandeling te garanderen, zijn de geleverde energie per seconde (joule), de totale geabsorbeerde energie door het behandelingsgebied (J/cm2) en de stabiliteit van de uitgestraalde fotonenenergie gedurende de duur van de behandeling belangrijke overwegingen.

Dermalux LED-apparaten zijn onafhankelijk getest om de geclaimde energie-outputs te verifiëren.

ONTDEK MEER OVER DE DERMALUX BEHANDELING

X