GalaFlex mesh

GalaFLEX

De nieuwe generatie chirurgische meshes om de regeneratie van weke delen te ondersteunen

GalaFLEX mesh is bedoeld voor gebruik als aanvulling op hechtingen voor versterking en herstel van weke delen waar deze zwak zijn en waar de toevoeging van een versterkend materiaal nodig is om het gewenste chirurgische resultaat te verkrijgen bij patiënten die een borstoperatie ondergaan.

GalaFLEX mesh is ontwikkeld voor gebruik bij patiënten die herstel van weke delen ondergaan en versterking bij borstoperaties. Voorbeelden van toepassingen bij dergelijke borstoperaties zijn verkleinende mammoplastiek, ter verlichting van de symptomen van overmatig zware borsten of mastopexie om symmetrie te creëren na mastectomie. GalaFLEX matrix kan ook worden gebruikt bij cosmetische borstoperaties.
De mesh kan probleemloos op de gewenste maat worden geknipt, zonder dat de monofilament matrix gaat rafelen of irritatie zal veroorzaken.
GalaFLEX mesh biedt een unieke combinatie van eigenschappen die optimaal zijn voor het versterken van weke delen bij zowel medisch noodzakelijke als cosmetische plastische chirurgie:
• Biologische oorsprong: P4HB wordt vervaardigd door middel van een veilig, natuurlijk biologisch fermentatieproces, dat de E. coli-bacterie als gastheer gebruikt.
• Monofilament: Ontworpen om het risico op infectie te minimaliseren en een genezingsreactie te stimuleren. Monofilamentvezels hebben gemiddeld 60% minder oppervlakte dan multifilamentvezels, wat de genezingsreactie kan bevorderen.
• Sterk: Voorzien van een meshstructuur waar nieuw weefsel ingroeit; het regeneratieweefsel is 3-5 keer sterker dan het oorspronkelijke eigen weefsel. Brengt de sterkte over op nieuw weefsel en verbetert zo de mechanische belastbaarheid van de herstelplaats.
• Biologisch resorbeerbaar: Op natuurlijke wijze afgebroken tot CO2 en H2O, en volledig biologisch geresorbeerd na 18-24 maanden

Meer Weten over GalaFLEX?

Op de website van Galatea vindt u meer informatie.

Bezoek Website

Heeft u al vragen op opmerkingen over het product, dan kunt u contact met ons opnemen.

Contact Opnemen