Naar de Mentor patientwebsite

Mentor Statement in Response to ANSM Decision

Reactie NVPC n.a.v. uitzending RADAR 29 sept 2020

Mentor Borstimplantaten

Voor de chirurg die hoge eisen stelt aan kwaliteit

Mentor borstimplantaten zijn wetenschappelijk onderzocht, klinisch getest, kwaliteit verzekerd – innovatieve esthetische oplossingen die de patiënt’s goedkeuring en loyaliteit winnen jaar na jaar …. na jaar.

MENTOR Borst Opties

een keuze om aan elke patient’s behoefte te voldoen

Mentor biedt u tal van borstaugmentatie en borstreconstructie opties met het zeer uitgebreide siliconen en saline borstimplantaten assortiment. Wij begrijpen dat elke patiënt wordt gedreven door verschillende doelen, door persoonlijke voorkeur, anatomie, gezondheid … en zelfs geografie. Daarom biedt Mentor zoveel keuze in borstimplantaten, waardoor het gemakkelijker  voor u wordt om de chirurgische uitdaging aan te gaan met het vertrouwen dat het resultaat evenaart wat u voor ogen had.

MemoryShape® borstimplantaten
Een prachtige aanvulling op de familie van producten.

Met een natuurlijke uitstraling en jeugdige stevigheid, worden deze druppelvormige implantaten al meer dan een decennium gebruikt in meer dan 70 landen. Ze zijn goedgekeurd door de FDA en een mooie optie voor patiënt en chirurg om te overwegen.

MENTOR® MemoryShape® borstimplantaten zijn de nieuwste innovatie in borstimplantaten. De implantaten zijn gevuld met een sterk cohesieve gel en een uniek, druppelvormig uiterlijk. In tegenstelling tot ronde borstimplantaten, zijn MENTOR® MemoryShape® borstimplantaten druppelvormig, om het silhouet van een natuurlijke borst na te bootsen. Elk MemoryShape® Implant is voorzien van een SILTEX® textuur.

MemoryGel® borstimplantaten

Na tientallen jaren van onderzoek en testen, werden MemoryGel® borstimplantaten FDA goedgekeurd voor vrouwen in de VS in 2006 – een belangrijke vooruitgang op het gebied van borstvergroting. MemoryGel® borstimplantaten komen in ofwel een gestructureerd of glad oppervlak en zijn verkrijgbaar in een breed scala van maten en profielen. Hier is waarom ze zo’n populaire keuze zijn voor zowel chirurgen als patiënten:

  • Elk implantaat is gevuld met Mentor cohesieve gel (type I of II)en behoudt een natuurlijke vorm die lijkt op borstweefsel
  • De implantaten hebben een set-fill volume voor voorspelbare resultaten
  • MemoryGel® borstimplantaten komen in vier projectie opties: Moderate Plus, Xtra, High en Ultra High Profile
  • Nieuw: MemoryGel® Xtra borstprothese – Meer vulling, betere projectie – voelt zacht en natuurlijk aan.
  • Ze komen in twee shell opties: glad en getextureerd

Saline borstimplantaten
Een andere kwaliteit optie in Mentor

MENTOR® Saline gevulde borstimplantaten komen in een verscheidenheid van vormen, maten, profielen en oppervlaktestructuren. Ze zijn gevuld met een zoutwateroplossing. Saline implantaten worden ingebracht in het lichaam zonder vloeistof, zodat tijdens de operatie opgevuld kunnen worden via een vulslangetje tot de gewenste grootte. Als het vulslangetje wordt verwijderd, sluit het implantaat automatisch.

Saline implantaten hebben een voelen voor de patiënt iets steviger aan dan gel gevulde implantaten. Ze hebben een flexibel vulvolume dat door de chirurg gedurende de procedure kan worden aangepast. Er zijn drie projectie opties: Moderate, Moderate Plus en High Profile; en twee shell oppervlakte opties: glad en getextureerd

Ronde saline borstimplantaten

Ronde borstimplantaten zijn beschikbaar in een breed scala van maten om verschillende lichaamstypen tegemoet te komen. Zij komen ook in een High Profile stijl voor een grotere projectie in het borstprofiel. Ronde borstimplantaten zijn er in twee structuren; Glad of met SILTEX® Textuur.

MENTOR® weefselexpanders
CPX®4 Tissue Expander

De Expander wordt gebruikt in borstreconstructie, de MENTOR® CPX®4 Expander is in de eerste plaats ontworpen om het weefsel van het onderste deel van de borst op te rekken, zodat de gecreëerde ruimte geschikt zal zijn voor het inbrengen van druppelvormige implantaten voor de reconstructie van een natuurlijk ogende borst. De expander heeft ook een geïntegreerde  “injection dome” voor het gemakkelijk injecteren van de zoutoplossing en zodoende het borstweefsel over meerdere maanden te kunnen oprekken.

MENTOR Professionele opleiding

Mentor en BlooMEDical biedt chirurgen de mogelijkheid om verschillen borstaugmentatie en borstreconstructie courses bij te wonen. Zoals de Mentor Course in Surgical Excellence, Clinical Road Show, Master Classes, Science of Breast Implants (SOBI – met bezoek aan de fabriek in Leiden). Mentor beschikt over een faculteit van wereldberoemde experts in de borstesthetiek. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden.

Patient Care Promise betekent extra gemoedsrust
Patiëntveiligheid is onze belofte aan u

Mentor is een wereldleider in het ontwerpen en vervaardigen van een breed scala van innovatieve en op wetenschap gebaseerde esthetische producten. Onze 50 jaar ervaring gewijd aan het verstrekken van de hoogste kwaliteit borstimplantaten is een belangrijke pijler van onze organisatie- en onze toewijding aan u. Met onze onlangs uitgebreide garantie en herziene levenslange product vervangingsbeleid (Mentor Patienten Care Promise Beperkte Garantie), zetten we veiligheid van de patiënt als onze nummer één prioriteit.

Alle MENTOR® borstimplantaten worden wereldwijd zonder extra kosten gedekt door de Mentor Lifetime Policy Product vervanging, gemakkelijk en een hele geruststelling voor uw patiënten. Bovendien, als uw patiënt eenmaal MENTOR® siliconengel gevulde borstimplantaten geïmplanteerd heeft gekregen, wordt ze automatisch ingeschreven in de Mentor Patient Care Promise beperkte garantie, onze meest uitgebreide garantie in de markt tot nu toe en geheel kosteloos.

Hieronder vindt u meer informatie over ons beleid Mentor Patient Care Promise beperkte garantie en Mentor Lifetime Policy product vervanging

070354-170403 Patient MentorPromise_Protection Plan_NL

Meer Weten over Mentor?

Bezoek de website van J&J Medical Devices voor meer informatie over Mentor.

Bezoek Website

Heeft u al vragen op opmerkingen over het product, dan kunt u contact met ons opnemen.

Contact Opnemen