Menu

Dermalux LED Fototherapie

Dermalux LED- FOTOTHERAPIE - een niet-invasieve behandeling

LED (Light Emitting Diode) fototherapie is een niet-invasieve behandeling voor uiteenlopende (medische) huidaandoeningen die er op is gericht om cellen te voorzien van energie. Het specifieke niet-thermische licht veroorzaakt aaneengeschakelde bio-stimulerende reacties. Het is een wetenschappelijk bewezen therapie voor vele uiteenlopende (medische) indicaties van huidverjonging, acen, hyperpigmentatie tot wondgenezing, psoriasis en pijnbestrijding. 

De regeneratieve en helende voordelen van LED-fototherapie is in vele studies aangetoond. LED-licht produceert geen warmte en creëert geen trauma, waardoor het bijzonder effectief voor het behandelen van problematische en inflammatoire aandoeningen. Deze therapie is een van de veiligste behandelingen die momenteel beschikbaar is. De behandeling is pijnloos, er is geen hersteltijd en ze is geschikt voor alle huidtypes.

LED-fototherapie wordt tegenwoordig erkend als een essentiële huidverzorgingsbehandeling. Ze is veelzijdig inzetbaar en speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van de huidconditie. 

Hoe werkt LED-fototherapie

Fototherapie, wat ‘behandeling met licht’ betekent, is gebaseerd op het principe dat alle levende cellen zijn geëvolueerd om licht te absorberen en erdoor beïnvloed te worden. Licht is een krachtige energie en als het correct wordt toegepast, heeft het een aanzienlijke invloed op hoe we eruitzien, voelen en presteren.

Fototherapie is een natuurlijke reactie die vergelijkbaar is met die van fotosynthese via een proces dat bekend staat als fotobiomodulatie.

Het menselijk lichaam heeft een verbazingwekkend vermogen om zichzelf te genezen en licht speelt hierbij een cruciale rol.

Tijdens de behandeling wordt de huid blootgesteld aan specifieke golflengten of nanometers (nm) uit het zichtbare (kleur) en infrarode (onzichtbare) deel van het lichtspectrum. Golflengteselectie is cruciaal voor het succes van de LED-behandeling, omdat het bepaalt hoe effectief het licht wordt geabsorbeerd. Het is zoveel meer dan een kleurkeuze.

Hoe werkt led-fototherapie

RESULTATEN BEREIKEN MET LED-fototherapie

Door het leveren van nauwkeurige klinische en wetenschappelijk bewezen golflengten absorberen de doelcellen het licht maximaal en zal het resultaat consistent en succesvol zijn. 

Absorptie van licht door de huid
Absorptie van licht door de huid

klinisch BEWEZEN GOLFLENGTES

Er zijn meer dan 3.000 onafhankelijke klinische onderzoeken gedaan die LED-lichttherapie ondersteunen.  In de loop van de tijd is er aangetoond dat slechts 3 golflengten (nm) significante therapeutische resultaten opleveren; Blauw 415nm, Rood 633nm en NIR (nabij infrarood) 830nm.

Dat groen 520nm, geel 590nm en 600nm therapeutisch voordeel biedt wordt niet onderbouwd door betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek.

Als de golflengte niet overeenkomt met de doelchromofoor, zal de absorptie in gevaar komen en zal het resultaat minimaal zijn.

Dermalux-systemen gebruiken alleen de 3 meest klinisch bewezen golflengten. Ze worden geleverd via de unieke Dermalux LED-technologie met een tolerantie van +/- 2nm. Dit zorgt ervoor dat alle lichtenergie die in de huid wordt afgegeven op de piek/beoogde golflengte is.

OPTIMALE ENERGIE

Hoewel LEDs relatief weinig energie afgeven, weten we dat niet al het licht door het gewenste doel wordt geabsorbeerd vanwege de principes van reflectie en verspreiding. Bovendien is het leveren van een lagere energiedosis over een langere tijdsduur niet hetzelfde als een behandeling met een hoger vermogen bij een kortere blootstellingstijd.

Om een optimale celactivering tijdens de LED-behandeling te garanderen zijn er een aantal belangrijke overwegingen:

  1. de geleverde energie per seconde (joule)
  2. de totale geabsorbeerde energie door het behandelingsgebied (J/cm2)
  3. de stabiliteit van de uitgestraalde fotonenenergie gedurende de behandeling 

Dermalux LED-systemen zijn onafhankelijk getest om de geclaimde energieopbrengsten te verifiëren.

ONTDEK MEER OVER DE DERMALUX BEHANDELING

X