Zijn siliconen borstimplantaten veilig?
De laatste tijd, maar ook de afgelopen jaren, zijn er in de Nederlandse media negatieve publicaties verschenen over siliconen borstimplantaten. We begrijpen dat dit een zorg is voor u als patiënt die een borstcorrigerende operatie met borstimplantaten heeft ondergaan of voor u als toekomstige patiënt die een operatie met borstimplantaten overweegt. We begrijpen dat u meer informatie wenst over dit onderwerp. Mentor® heeft een website voor (potentiële) patiënten gemaakt die veel informatie bevat www.borstimplantatenvanmentor.nl. Let wel dat deze website bedoeld is om de communicatie tussen jou en je chirurg te ondersteunen. Neem bij twijfel of vragen altijd contact op met je plastisch chirurg.

Garantieprogramma
Al meer dan 30 jaar is Mentor de vertrouwde keuze van miljoenen vrouwen over de hele wereld. Mentor® heeft in die drie decennia bewezen een kwalitatief hoogstaand merk te zijn. Fabrikant Johnson & Johnson heeft daarom een ​​uitgebreid garantieprogramma ontwikkeld – het Mentor Promise Protection Plan. Je vind het op de website via deze link.

Mentor borstimplantaten

Mentor® Promise Protection Plan brengt gemoedsrust

Als ’s werelds toonaangevende fabrikant* van hoogwaardige borstimplantaten gedurende meer dan 30 jaar, is MENTOR® de vertrouwde keuze van miljoenen vrouwen over de hele wereld. Mentor®’s staat van dienst op het gebied van kwaliteit en innovatie stelt hen in staat om verder te gaan dan de industriestandaarden met het meest uitgebreide beschermingsplan dat beschikbaar is – de MENTORPromise.

Niet alle innovaties zijn hetzelfde

Bij Mentor® zijn ze van mening dat innovatie moet worden aangedreven door wat patiënten nodig hebben en moet worden ondersteund door gedegen onderzoek, hoogwaardig ontwerp en grondige tests. Het kost wat tijd om veilige, impactvolle innovaties te ontwikkelen en te lanceren die een significant en positief effect hebben op de resultaten van patiënten.

Daarom staan ​​we achter ons bewezen portfolio van zinvolle innovatie. We doen er alles aan om uw vertrouwen te verdienen en te behouden door nieuwe productinnovaties aan te bieden wanneer deze nodig zijn en worden gewaardeerd door uw patiënten.

Voldoen aan de hoogste verwachtingen

Mentor® zet zorg en passie in om elk implantaat consistent uitstekend te maken: van een nauwgezet ontwerp tot hightech fabricage en robuuste kwaliteitscontrole.


Accepteer marketing-cookies
om deze video te kunnen bekijken

MENTOR® MemoryGel® & MemoryGel® Xtra borstimplantaten

MemoryGel® -borstimplantaten zijn verkrijgbaar in een omhulsel met textuur of met een glad oppervlak en zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten en profielen om in het lichaam van de patiënt te passen. Elk siliconenimplantaat is gevuld met de gepatenteerde, cohesieve gel van Mentor die uniform bij elkaar blijft en een natuurlijk effect behoudt dat beter lijkt op borstweefsel.

MENTOR® CPG™ Gel borstimplantaten

MENTOR® CPG™ Gel Borstimplantaten zijn gevuld met een stevige cohesieve gel en hebben een uniek, taps toelopend uiterlijk. In tegenstelling tot ronde borstimplantaten zijn CPG™-borstimplantaten druppelvormig, wat betekent dat ze aan de bovenkant dunner zijn en geleidelijk aflopen naar een voller projectiepunt nabij de onderkant van het implantaat om het silhouet van een natuurlijke borst na te bootsen. Elk CPG-implantaat is voorzien van SILTEX® -textuur, een zacht afdrukproces dat is ontworpen om de implantaten op hun plaats te houden.

MENTOR® CPX™4 borstweefselexpander

De MENTOR® CPX™4 borstweefselexpander wordt gebruikt bij borstreconstructiechirurgie en is ontworpen om voornamelijk in het onderste deel van de borst uit te zetten, zodat de resulterende pocket het implantaat kan opnemen en afloopt als een natuurlijk ogende borst. Het heeft ook een integrale “injectiekoepel” waarmee chirurgen een zoutoplossing aan de expander kunnen toevoegen en het borstweefsel gedurende enkele maanden geleidelijk kunnen uitrekken.

MENTOR® Saline borstimplantaten

MENTOR® saline borstimplantaten zijn er in verschillende vormen, maten en profielen. Ze worden gevuld met een zoutwateroplossing die erg lijkt op de vloeistof die het grootste deel van het menselijk lichaam vormt. Implantaten met zoutoplossing worden zonder vloeistof in het lichaam ingebracht en vervolgens tijdens de operatie via een slangetje op de gewenste maat gevuld. Wanneer het slangetje wordt verwijderd, sluit het implantaat zichzelf automatisch af. Ronde borstimplantaatvormen zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan maten voor verschillende lichaamstypes.

MENTOR® SPECTRUM™ aanpasbare saline borstimplantaten

De innovatieve lijn van MENTOR® SPECTRUM™ aanpasbare saline borstimplantaten maakt het besluitvormingsproces eenvoudiger dan ooit. Exclusief voor MENTOR® , het is ontworpen met gepatenteerde technologie die bestaat uit een verwijderbaar slangetje die chirurgen de mogelijkheid biedt om het implantaat tot zes maanden na de operatie te vergroten of te verkleinen.

MENTOR® SILTEX® BECKER™ Expander/borstimplantaten

MENTOR® SILTEX® BECKER™ Expander/Borstimplantaten combineren de voordelen van weefselexpanders met het gevoel van een gelborstimplantaat. Het met zoutwateroplossing gevulde binnenlumen van het BECKER™-expander/borstimplantaat biedt de chirurg de mogelijkheid om, binnen gespecificeerde limieten, de gewenste mate van expansie te regelen.

Mentor® belangrijke veiligheidsinformatie & laatste updates

Bij Mentor® doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat elke vrouw een volledig begrip heeft van zowel de voordelen als de risico’s voordat ze besluit een operatie voor borstimplantaten te ondergaan. De belangrijke veiligheidsinformatie die u en uw patiënten voorafgaand aan de operatie moeten bespreken, is beschikbaar in de onderstaande digitale brochures en pamfletten.

* Based on worldwide market share. Data as of June 2017.
1. Based on warranty comparisons of the following breast implants: Allergan Natrelle, EuroSilicone & Nagor, Arion, Polytech, Motiva, Sebbin.
2. Summary of the Safety and Effectiveness of Mentor’s MemoryGel® Silicone Gel-Filled Implants in Patients who are Undergoing Primary Breast Augmentation, Primary Breast Reconstruction, or Revision. 10-Year Core Gel Final Clinical Study Report. April 2013.
3. Mentor Worldwide, LLC. MemoryShape™ Post-Approval Cohort Study (formerly Contour Profile Gel Core Study) Final Clinical Study Report. 02 June 2015.
4. Bielefeld, B. A Prospective Clinical Study of Mentor Corporation Saline-filled MammaryProsthesis, Siltex® Saline-filled Mammary Prosthesis, and Siltex® Saline-filled Post-operatively Adjustable Mammary Prosthesis (SpectrumTM) for Augmentation Mammoplasty and Reconstruction Mammoplasty. Nov 10, 1999.
5. Bondurant, S., Ernster, V., and Herdman, R. Safety of Silicone Implants. Washington, DC: National Academy Press. 1999.
6. Mentor Worldwide LLC. Mentor Worldwide Sales Data
7. Mentor Worldwide LLC. PROC400623

Belangrijke veiligheidsinformatie
MENTOR® Borstimplantaten zijn geïndiceerd voor borstvergroting, bij vrouwen die minstens 18 jaar oud zijn, of voor borstreconstructie. Borstimplantaten mogen niet worden uitgevoerd bij vrouwen met een actieve infectie waar dan ook in hun lichaam, met bestaande kanker of prekanker van hun borst(en) die geen adequate behandeling hebben gekregen voor deze aandoeningen of die zwanger zijn of borstvoeding geven.

Er zijn risico’s verbonden aan borstimplantaten. Borstimplantaten zijn geen levenslange hulpmiddelen en borstimplantatie is niet noodzakelijk een eenmalige operatie. De meest voorkomende complicaties met MENTOR® MemoryGel® borstimplantaten zijn heroperatie, implantaatverwijdering, kapselcontractuur, asymmetrie en borstpijn. Een lager risico op complicaties is implantaatruptuur, die meestal stil is. De gevolgen voor de gezondheid van een gescheurd met siliconengel gevuld borstimplantaat zijn niet volledig vastgesteld. Screeningen zoals mammografie, MRI of echografie worden aanbevolen na de eerste implantaatchirurgie om te helpen bij het detecteren van implantaatruptuur.

De meest voorkomende complicaties bij MENTOR® met zoutoplossing gevulde implantaten zijn heroperatie, implantaatverwijdering, kapselcontractuur, rimpels, leeglopen, asymmetrie en pijn in de borst.

MENTOR® CPX™4 borstweefselexpanders kunnen worden gebruikt voor borstreconstructie na borstamputatie, correctie van een onderontwikkelde borst, littekenrevisie en procedures voor weefseldefecten.

Deze expanders zijn bedoeld voor tijdelijke subcutane of submusculaire implantatie.

CONTOUR PROFILE™ weefselexpanders zijn apparaten die magnetische injectiekoepels bevatten en NIET MRI-compatibel zijn. Gebruik de CONTOUR PROFILE™ Tissue Expander niet bij patiënten bij wie een MRI nodig kan zijn. Gebruik de CONTOUR PROFILE™-weefselexpander NIET bij patiënten bij wie eerder een geïmplanteerd apparaat is geïmplanteerd dat kan worden beïnvloed door een magnetisch veld. Het apparaat kan door de MRI worden bewogen en pijn of verplaatsing veroorzaken, wat mogelijk kan resulteren in een revisieoperatie. Het is aangetoond dat de incidentie van extrusie van de expander toeneemt wanneer de expander in geblesseerde gebieden is geplaatst: littekens, zwaar bestraald of verbrand weefsel, verbrijzelde botgebieden of waar eerder een ernstige chirurgische reductie van het gebied is uitgevoerd.

Uw patiënt moet op de hoogte zijn van de risico’s en voordelen van borstimplantaten en deze begrijpen, en de mogelijkheid krijgen om met u te overleggen voordat een beslissing wordt genomen over een operatie.

Voor gedetailleerde indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen in verband met het gebruik van alle MENTOR® -implanteerbare apparaten, raadpleegt u het productinformatieblad dat bij elk product wordt geleverd, of raadpleegt u de belangrijke veiligheidsinformatie op https://www.jnjmedicaldevices.com/en-EMEA/mentor-important-safety-information.

Disclaimer: De informatie op deze pagina is slechts een deel van de totale en officiële tekst van de International J&J / Mentor® website. Ga naar de J&J Mentor® -website voor meer en de laatste informatie https://www.jnjmedicaldevices.com/en-EMEA/companies/mentor.

De handelsmerken van derden die hierin worden gebruikt, zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaren.

We bieden een website voor potentiële patiënten met productinformatie, vragen en antwoorden en meer om de communicatie tussen chirurg en patiënt te ondersteunen:

Bezoek de Mentor® website van Johnson&Johnson Medical Devices Company.

Meer informatie nodig?